Tips voor de keuze van je nieuwbouw aannemer

Als je een projectwoning koopt, heb je vaak geen keuze. Je koopt een bestaand ontwerp, bij de aannemer of ontwikkelaar die de woning aanbiedt. Als je samen met anderen of zelf een woning laat bouwen, kun je wel zelf je aannemer kiezen. Op bouwnu.nl laten aannemers zien wat ze voor je kunnen betekenen en hoe ze werken. Met de reviews van eerdere klanten krijg je een goed beeld van de prestaties van een bedrijf. Je kunt kiezen uit duizenden aannemers, waar begin je?

Lokaal of niet

Vind je het fijn om een aannemer uit de buurt te hebben? Dan kun je zoeken op je (toekomstige) woonplaats. Je krijgt dan de aannemers te zien die in jouw woonplaats werken. Door de resultaten te sorteren op afstand vind je de aannemers die het dichtstbij zitten.


Type werkzaamheden

De aannemers op bouwnu.nl geven aan welke type werkzaamheden ze uitvoeren. Je kunt al direct aangeven wat voor soort nieuwbouwwoning je zoekt. 


Verantwoord ondernemen

Misschien vind je het wel belangrijk dat een bedrijf leerlingen opleidt tot vakman of -vrouw. Of wil je alleen duurzame materialen gebruiken. Ook daar kun je op filteren. Op de bedrijfspagina van de aannemer zie je op welke manier zij verantwoord ondernemen.

Garantie

Voor de financiering van je woning is het vaak verplicht een garantie af te sluiten. Dat kan alleen bij bedrijven die zijn aangesloten bij BouwGarant, SWK of Woningborg. Kijk op onze garantie-pagina om meer te weten te komen over de aanbieders en kies dan degene die het best bij jouw wensen past. Je kunt je zoekresultaten filteren op garantie. Ook hier geldt dat je van iedere aannemer op de bedrijfspagina ziet of en bij welke garantie-instelling ze zijn aangesloten.


Score

Behalve wat de aannemer zelf zegt, is de mening van andere klanten natuurlijk een belangrijke bron van informatie. Je ziet hoe de aannemer heeft gescoord op verschillende deelonderwerpen. Vind je het superbelangrijk dat de aannemer duidelijk met jou communiceert? Dan kun je een aannemer kiezen die hoog scoort op communicatie


Welke aannemer kies jij

Wie kies jij?