Naar nieuwsoverzicht

“Steengoede vaklui bij Roozemond”

16 november 2018 - Roozemond - Reviewmarketing

Hij vertrok voor zijn studie naar Rotterdam en streek zestien jaar geleden in Barendrecht neer. Maar nu is Corné Moerland terug in zijn geboortedorp Sint-Annaland. Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV legt de laatste hand aan de nieuwbouwwoning van Moerland, zijn vrouw en kind. Alles moet kloppen, want dit doet Moerland maar één keer in zijn leven.

Moerland woonde sinds zijn studie altijd in appartementen en met het oog op de toekomst was hij op zoek naar een groter huis met een tuin. “We wilden vrijer wonen en in Sint­Annaland heb je die ruimte. Er woont nog veel familie, bovendien werk ik er nu sinds zes jaar. In de bestaande markt vonden we geen sprekende woningen. Wel waren er bouwkavels te koop. Vijf jaar geleden hadden wij het ons niet kunnen veroorloven maar nu, met de lage rente en een kortingsregeling van de gemeente op het kavel, was het een mooie kans.”

Goede ervaring
Corne moerland Roozemond door de ogen van de klant bouwnu“Voor de renovatie van ons kantoor in Sint­ Annaland in 2014 schreven we een aanbesteding uit onder lokale bedrijven. Aannemers­ en Timmerbedrijf Roozemond heeft uiteindelijk een half jaar aan die klus gewerkt. De communicatie van Roozemond en de kwaliteit van hun mensen spraken me enorm aan. Ik ga voor een negen of tien, geen zes of zeven. Door deze goede ervaring heb ik  Roozemond benaderd voor de bouw van mijn huis.” Op dat moment was Roozemond bezig met een nieuwbouwwoning in Stavenisse. Dat ontwerp, van buroSALT uit Goes, sprak Moerland meteen aan: “Ze legden twee ontwerpen op tafel. Na ongeveer drie weken waren we eruit en in december 2016 begon Roozemond met de bouw.”

Tijdig informeren
Moerland is een kritische klant en houdt het bouwproces scherp in de gaten. “Roozemond bleef naar mij altijd respectvol. Voor een  particulier is natuurlijk ieder spijkertje in zijn huis belangrijk. Dan is het goed als de aannemer de grote lijnen blijft bewaken.” Tijdens het hele bouwproces werd Moerland tijdig geïnformeerd: “Gaandeweg het traject moest er soms geïmproviseerd worden. De voorman belde me op over de ramen die op het garagedak uitkeken. Als de afvoeren verstopten zou water via de ramen naar binnen kunnen stromen. Toen zijn de raamkozijnen in overleg hoger geplaatst. De mensen bij Roozemond zijn steengoed. Ik hou ervan als alles in een keer goed gaat. En dat doen ze. Alles is even recht en even netjes.”

Reactie Leendert Roozemond, directeur Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond BV
“Corné weet precies wat hij wil en dat was voor ons erg fijn werken. Hij dacht mee tijdens het bouwproces en keek vooruit. Daarnaast was hij begripvol als er iets tegen zat. Samen probeerden we dan een oplossing te zoeken. Het feit dat hij vaak op de bouwplaats aanwezig was, betekende voor ons dat we veel vragen konden stellen en snel konden handelen. Daardoor heb je achteraf geen scheve gezichten als iets niet volgens wens is gegaan.”

Door: Arthur van Beveren
Foto: René van den Burg
Bron: magazine BouwendNL (okt 2017)